Array ( [type] => 8192 [message] => mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  تصفيه آب و فاضلاب تصفيه آب و فاضلاب

کلینیک تصفیه آب ایران

كربن فعال Activated Carbon در تصفيه آب و فاضلاب

كربن فعال Activated Carbon در تصفيه آب و فاضلاب
كربن فعال يك جاذب قوي است كه به طور فراوان در تصفيه آب و تصفيه فاضلاب  براي حذف آلاينده ها و اجزاي نامطلوب استفاده مي شود و آنها را مي توان در طيف گسترده اي از كاربردهاي تصفيه آب استفاده كرد.

اين يك ابزار حياتي است كه در سراسر تاسيسات تصفيه آب شهري و صنعتي براي تصفيه آب آشاميدني، فاضلاب و آب شهري در فرآيند استفاده مي شود.  

درباره كربن فعال
ساختار منحصر به فرد، متخلخل و سطح وسيع كربن فعال، همراه با نيروهاي جاذبه، به كربن فعال اجازه مي دهد تا انواع مختلفي از مواد را جذب و روي سطح خود نگه دارد.

كربن فعال در اشكال و انواع مختلفي وجود دارد.

اين ماده با پردازش يك ماده كربن دار، اغلب زغال سنگ، چوب يا پوسته نارگيل، در يك محيط با دماي بالا مانند كوره دوار به منظور فعال كردن كربن و ايجاد ساختار سطحي بسيار متخلخل توليد مي شود.

اشكال مختلفي از كربن فعال وجود دارد كه هر كدام ويژگي هاي مواد متفاوتي را ارائه مي دهند كه آن را براي كاربردهاي خاص مناسب مي كند.

به اين ترتيب، توليد كنندگان طيف گسترده اي از محصولات كربن فعال را ارائه مي دهند.

از كربن فعال ممكن است به صورت پودر، دانه اي، اكسترود شده يا حتي مايع استفاده شود.

ممكن است به تنهايي يا همراه با فناوري هاي مختلف مانند ضدعفوني UV استفاده شود.

سيستم‌هاي تصفيه آب معمولاً از كربن فعال دانه‌اي يا پودري استفاده مي‌كنند كه كربن فعال دانه‌اي (GAC) از زغال سنگ قيري رايج‌ترين شكل مورد استفاده است.

 

 
كاربرد كربن فعال در تصفيه آب آشاميدني
در سيستم هاي تصفيه آب آشاميدني، كربن فعال كمك مي كند تا اطمينان حاصل شود كه آب آشاميدني نه تنها بو و طعم رضايت بخشي دارد، بلكه براي مصرف نيز بي خطر است.

تصفيه آب آشاميدني بر موارد زير تمركز دارد:

حذف آلاينده ها
كربن فعال كمك مي كند تا اطمينان حاصل شود كه آب مصرفي از آلاينده هاي مضر مانند آفت كش ها، اختلالات غدد درون ريز و محصولات دارويي پاك مي شود.

كنترل طعم و بو
كربن فعال همچنين در كاهش اجزايي كه منجر به طعم و بوي نامطلوب مي شود، استفاده مي شود.

حذف محصولات جانبي ضد عفوني كننده
كربن فعال نيز اخيراً در كنترل محصولات جانبي ضدعفوني كننده ها يا DBPs در تأسيسات تصفيه آب آشاميدني استفاده شده است.

DBP ها زماني تشكيل مي شوند كه ضدعفوني كننده هاي مورد استفاده براي تصفيه آب با مواد آلي طبيعي  موجود در آب تركيب شده و محصولات جانبي مضر را تشكيل دهند.

ثابت شده است كه كربن فعال يك رويكرد موثر در حذف محصولات جانبي ضد عفوني كننده ارائه مي دهد.

تاسيسات تصفيه فاضلاب
كربن فعال نيز در تاسيسات تصفيه فاضلاب شهري و صنعتي استفاده مي شود.

پساب تخليه شده  فاضلاب شهري يافرآيند صنعتي شامل آلودگي هايي هستند كه بايد قبل از تخليه به آبراه ها يا استفاده مجدد تصفيه شوند.

 در اين تنظيمات، كربن فعال به محافظت از آبراه ها در برابر آلاينده هايي مانند آفت كش ها، سوخت ها و حلال هاي مختلف كمك مي كند.

در اينجا دوباره، كربن فعال آلودگي هاي مورد نظر را جذب مي كند و آب را براي تخليه يا استفاده مجدد مورد نظر آن مهيا مي كند.

كربن فعال در تصفيه آب فرآيند هاي صنعتي
علاوه بر تأسيسات اختصاصي تصفيه آب، بسياري از تأسيسات صنعتي ممكن است ميزبان عمليات خود در محل براي تصفيه آب ورودي شهري براي استفاده در فرآيند صنعتي خاص خود باشند.

آب فرآيندي كه در توليد نوشيدني‌ها، محصولات دارويي و موارد مشابه استفاده مي‌شود، اغلب بايد الزامات بسيار سخت‌گيرانه‌اي را برآورده كند تا به تجهيزات آسيب نرساند يا منجر به محصولي ضعيف نشود.

كاربردهاي آب فرآيندي معمولاً به كربن فعال متكي هستند تا اطمينان حاصل شود كه كيفيت آب با الزامات استفاده مورد نظر مطابقت دارد.

براي همه اين كاربردهاي تصفيه آب، كربن فعال را مي توان به روش هاي مختلفي به كار برد.

در هر تنظيمات، كربن فعال ممكن است به تنهايي يا در تركيب با ساير روش‌هاي تصفيه مانند ضدعفوني UV و يا فيلتراسيون ها استفاده شود.

ساير كاربردهاي تصفيه آب
 كربن فعال يك جزء كليدي در تاسيسات تصفيه آب در مقياس بزرگ است.

از كربن فعال در مقياس كوچك و كاربردهاي نقطه‌اي مي توان استفاده مي شود.

فيلتر آكواريوم
كربن فعال به حفظ محيط هاي آبي از آلودگي هايي كه مي تواند به آبزيان آسيب برساند كمك مي كند.

فيلترهاي تصفيه آب  خانگي
انواع فيلترهاي آب خانگي مانند فيلترهاي يخچال و فريزر يا شير آب نيز براي تصفيه آب به كربن فعال متكي هستند.

موادي كه توسط كربن فعال حذف مي شوند
انواع مختلفي از اجزاي آلي و غير آلي كه مي توانند توسط كربن فعال دانه اي از آب جذب شوند:

   

مزاياي استفاده از فيلتر هاي كربني
قابليت كاربردي آسان
يك فيلتر كربني GAC به راحتي در زيرساخت تاسيسات موجود گنجانده مي شود.

فضاي كاربردي كوچك
سيستم‌هاي فيلتر كربني GAC تنها به فضاي كوچك نياز دارند، كه آنها را به گزينه‌اي جذاب براي امكانات با فضاي محدود تبديل مي‌كند.

قابليت كاربرد در مقياس هاي بزرگ
سيستم هاي كربن فعال دانه اي به عنوان يك روش اثبات شده و قابل اعتماد براي حذف مواد آلي محلول هستند.

صرفه جويي در هزينه با قابليت فعال سازي مجدد
كربن فعال را مي توان احيا كرد، به اين معني كه كربن "صرف شده" را مي توان پردازش كرد (معمولاً در يك كوره دوار) تا دوباره استفاده شود .

اجزاي جذب شده را مي توان واجذب  وكربن مصرف شده را دوباره فعال كرد.

همه كربن‌هاي فعال دوباره فعال نمي‌شوند (كربن فعال پودري معمولاً دفع مي‌شود).

فعال سازي مجدد يك ويژگي جذاب است زيرا هزينه به طور قابل توجهي كمتر از خريد كربن فعال خالص است.

انرژي بسيار كمتري براي فعال كردن مجدد كربن نسبت به توليد كربن يا خريد كربن تازه نياز است.  

 

جهت سفارش و خريدكربن فعال Activated Carbon در تصفيه آب و فاضلاب از صفحه فروشگاه بازديد كنيد .

فروشگاه


برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: <~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1402/9/6 ساعت: ۱۰ توسط:clinicab :

زئوليت در تصفيه آب و فاضلاب

 زئوليت در تصفيه آب و فاضلاب


زئوليت (Zeolite) يكي از قوي ترين فيلترهاي طبيعي مي باشد كه در تصفيه آب و فاضلاب، كشاورزي و غيره كاربرد داشته و به دليل عدم ثبات يوني و قدرت بالا در جذب آب مي توانند در حذف آلاينده ها كمك موثري داشته باشند.

اين ماده معدني كه داراي ساختاري متخلل مي باشد، مي تواند جايگزين مناسبي براي دانه هاي شن  در فيلتر شني به شمار رود. گروه صنعتي هفت؛ توليدكننده تجهيزات آب و فاضلاب، در ادامه به معرفي كامل اين ماده معدني پرداخته و كاربرد كاتاليزوري، جذب و تبادل يوني آن را بررسي نموده و به كاربرد آن در تصفيه فاضلاب صنعتي و بهداشتي و آب آشاميدني مي پردازد.

زئوليت چيست؟
زئوليت يكي از مواد معدني خانواده آلومينوسيليكات هيدارته مي باشد كه داراي ساختاري چهارضلعي بوده و توسط اكسل فردريك كرونستد؛ كاني شناس سوئدي در سال 1756 ميلادي نام گذاري شد. اين گروه از مواد معدني قدرت كاتاليزوري بالايي داشته و مي توانند با تبادل يوني و قدرت جذب بالا، فلزات سنگين و مواد آلي و آلاينده هاي موجود در آب و فاضلاب را حذف كنند.

اين مواد معدني داراي سطحي سرشار از بار مي باشند و به همين دليل به عنوان مبدل هاي كاتيوني در برخي از صنايع از جمله تصفيه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار ميگيرند. بار روي سطح Zeolite در اثر جايگزيني ايزومورفيك سيليكون با آلومينيوم در ساختار اين ماده معدني بدست آمده است.

اساس كار زئوليت
كاربرد گسترده زئوليت در صنايع مختلف، وجود خواص كاتاليزوري، تبادل يوني و جاذب اين مواد مي باشد كه مي توانند تاثير بسيار زيادي در حذف فلزات سنگيني مانند آهن، منگنز، روي و مس داشته باشند. اساس كار اين مواد به شرح زير مي باشد:

خاصيت كاتاليزوري
از مهم ترين خواص زئوليت ها مي توان به قدرت بالاي آنها در تسريع واكنش هاي شيميايي بر پايه اسيد و داراي مواد آلي اشاره نمود. به همين دليل است كه اين مواد در پالايشگاه هاي نفت و پتروشيمي كاربرد گسترده اي داشته و در تسريع واكنش هاي آنها به صورت موثري عمل مي كند.

قدرت جذب بالا
از ديگر ويژگي هاي بسيار مهم زئوليت مي توان به قدرت جذب بالاي آنها اشاره نمود. متخلل بودن سطح رويي Zeolite يك نقطه مثبت براي غربال گري مولكول هايي با اندازه هاي مختلف به شمار مي رود. علاوه براين، اين مواد قدرت بالايي در جذب آب و برخي از مواد آلي فرار در هوا دارند.

تبادل يوني
يكي از بزرگترين مشكلات در تصفيه آب، سختي گيري و حذف فلزات باردار معلق مي باشد كه به روش هاي مختلفي از قبيل تبادل يوني مي توان اين مشكل را برطرف نمود. ساختار متخلل زئوليت داراي كاتيون هاي هيدراته مي باشند كه مي توانند نقش موثري در تبادل يوني ايفا نمايند.  لازم به ذكر است كه Zeolite قدرت بالايي در حذف آلومينيوم و يون ساير فلزات سنگين با تبادل يوني داشته و به همين دليل است كه در تصفيه آب آشاميدني كاربرد زيادي دارد.

 

كاربرد زئوليت در تصفيه آب
يكي از بزرگترين مشكلات موجود در صنعت تصفيه آب آشاميدني، وجود يون هاي فلزات سنگين از قبيل كلسيم، منيزيم، روي و آلومينيوم در آب مي باشد كه اصطلاحا باعث افزايش درجه سختي اب ميشود.

اين مواد منجر به آسيب وارد شدن به دستگاه گوارشي شده و همچنين بدن را در توليد سنگ مثانه و كليه مستعد مي كند. به همين دليل با روش هاي مختلف لازم است درجه سختي آب كاهش پيدا كند كه يكي از روش هاي كاربردي در اين زمينه، استفاده از زئوليت در تصفيه آب آشاميدني مي باشد.

قدرت بالاي زئوليت ها در تبادل يوني و حذف يون هاي فلزات سنگين مي تواند تاثير بسيار مطلوبي در افزايش كيفيت آب و حذف رنگ و بو و كدورت آن ايجاد كند. البته لازم به ذكر است كه قدرت اين مواد در حذف آلاينده هاي موجود در آب به نوع آلاينده ها و مقدار آنها و همچنين phو مقدار آمونياك و همچنين دماي آب بستگي دارد.

كاربرد زئوليت در تصفيه فاضلاب
[caption id="attachment_3945" align="alignnone" width="1024"] زئوليت[/caption]از ديگر كاربردهاي بسيار مهم زئوليت ها مي توان  به تصفيه فاضلاب بهداشتي و صنعتي اشاره نمود. وجود مواد آلاينده بسيار مضر از قبيل نيتروژن و فسفر و ساير مواد آلي در فاضلاب بهداشتي يا انساني يكي از نگراني هاي بزرگ مي باشد كه با روش هاي مختلف بايد از ورود آنها به طبيعت جلوگيري نمود.

با استفاده از زئوليت و انجام تبادل يوني مي توان اين مواد را حذف نمود. البته لازم به ذكر است كه به منظور افزايش قدرت آن براي تصفيه فاضلاب با روش هاي مختلف از قبيل اسيدشوي سورفكتانت اين مواد اصلاح ميشوند.

زئوليت اصلاح شده همچنين قدرت بالايي در حذف مواد سمي و آرسنيك و ذرات راديواكتيو موجود در فاضلاب هاي صنعتي دارند. همان طور كه اشاره شد، Zeolite داراي قدرت جذب بالايي نيز مي باشد كه مي توان از آن براي جذب گازهايي از قبيل فرمالدئيد و مونواكسيد كربن موجود در فاضلاب هاي صنعتي استفاده نمود. همچنين لازم به ذكر است كه زئوليت قادر به حذف كلينوپتيلوليت و شابازيت ها از فاضلاب هاي صنعتي مي باشد.

عليرغم قدرت بسيار بالاي Zeolite در تصفيه فاضلاب و حذف مواد آلاينده موجود در آنها، از ساير روش هاي شيميايي و تصفيه بيولوزيكي در فرايند تصفيه استفاده ميشود تا كيفيت پساب هاي خروجي تا حد زيادي افزايش پيدا كنند.

ساير كاربردهاي زئوليت
سه ويژگي مهم موجود در زئوليت ها از قبيل كاتاليزور، تبادل يون و جذب باعث شده است تا از اين مواد با اهداف مختلفي استفاده شود. علاوه بر كابرد زئوليت در تصفيه فاضلاب و آب، از آنها در مصارف زير نيز استفاده ميشود:

مكمل مواد غذايي دام و طيور
توليد اكسيژن در استخرهاي نگهداري و پرورش ماهي
تصفيه آب استخر شنا
بهبود خاك كشاورزي و باغباني
حذف آمونياك و آمونيوم در فاضلاب
مزاياي زئوليت در تصفيه آب و فاضلاب
مهم ترين نقاط مثبت و مزاياي استفاده از زئوليت در تصفيه فاضلاب و آب عبارتند از:

قدرت جذب بالا و حذف گازهاي سمي در تصفيه فاضلاب صنعتي
قدرت بالا در كاهش سختي آب و حذف فلزات سنگين از قبيل روي، مس، آهن، منيزيم و آهن موجود در آب
حذف كدورت، رنگ و بو آب
حذف آمونياك در لجن و آب هاي موجود در استخر كه به شدت براي رشد ماهي ها مضر مي باشند
قدرت آبگيري بالا
قيمت ارزان نسبت به رزين
طراحي و توليد انواع فيلترهاي تصفيه آب
گروه صنعتي هفت يكي از بزرگترين و قديمي ترين تيم ها در زمينه طراحي و توليد تجهيزات تصفيه آب و فاضلاب مي باشد كه از جمله محصولات آنها مي توان به فيلتر شني فيلتر كربني اشاره نمود. تمام محصولات اين تيم زير نظر مهندسين حرفه اي و پس از تحقيق و بررسي شرايط تصفيه خانه و نوع مواد آلاينده طراحي و توليد ميشوند.

براي برقراري ارتباط با اين تيم و دريافت مشاوره رايگان قبل از خريد يا سفارش ساخت هر يك از محصولات گروه صنعتي هفت مي توانيد از راه هاي ارتباطي ذكر شده در پايين صفحه استفاده نماييد.

 

 

بررسي فرآيند تصفيه آب با زئوليت
صنعت تصفيه آب همواره در حال تحقيق، آزمايش و توسعه روش‌هاي جديد و بهبود يافته براي تصفيه فاضلاب و آب آشاميدني است كه هم كارآمد و هم دوستدار محيط زيست باشد. يك راه حل پايدار و طبيعي ، « تصفيه آب با زئوليت » است.

 

فرآيند تصفيه آب با زئوليت و ساير كاني ها

زئوليت داراي خواص فيزيكي و شيميايي منحصر به فرد و برجسته اي مي باشد. به همين دليل در كاربردهاي مختلف از جمله كشاورزي، اكولوژي، فرآيندهاي صنعتي، پزشكي – آرايشي و بيوشيميايي موثر واقع مي گردد. اخيراً، يك كاربرد خاص تر از ماده طبيعي زئوليت ؛ « كلينوپتيلوليت » به طور گسترده در تصفيه آب و پزشكي انساني مورد مطالعه قرار گرفته است.

[caption id="attachment_3941" align="alignnone" width="400"] زئوليت[/caption]زئوليت چيست؟
هنگامي كه سنگ يا خاكستر آتشفشاني با آب هاي قليايي واكنش مي دهد، ماده طبيعي « زئوليت » ايجاد مي گردد. در تصفيه آب، رايج ترين آلومينوسيليكات هاي خانواده كلينوپتيلوليت هستند كه از غلظت هاي مختلف آلومينيوم سيليس، اكسيژن و ساير عناصر مانند كلسيم (Ca)، پتاسيم (K) و سديم (Na) ساخته شده اند.

ساختار و تركيب آن ها مي تواند اين مواد را ريز متخلخل و بسيار متمايل به قابليت تبادل كاتيوني كند. زئوليت ها را مي توان به راحتي با محلول گرم شده آلومينا، سيليس و هيدروكسيد سديم به صورت مصنوعي توليد كرد.

 

مزيت منحصر به فرد كلينوپتيلوليت ؛ خواص فيزيكي، شيميايي، جذب، يونيزاسيون، احيا و كاتاليزوري آن است. كلينوپتيلوليت مي تواند آمونياك، نيترات، نيتروژن، سولفيد هيدروژن، فلزات سنگين، كربن-اكسيژن، مشتقات نفت و غيره را جذب كند. همچنين مي تواند موارد زير را با اثر كاتاليزوري از آب جذب و يا جدا نمايد:

پتاسيم (K)، آهن (Fe)، منگنز (Mn)، استرانسيم (Sr)، سرب (Pb)، مس (مس)، نقره (Ag)، جيوه (Hg) و … .

 

تصفيه آب با زئوليت
مزيت اصلي فناوري زئوليت ، جذب فيزيكي/شيميايي، تبادل يوني و خواص كاتاليزوري آن است كه مي تواند به صورت زير باشد:

 

ساختار يكنواخت و حجم منافذ زياد
قطر منافذ 0.1-1.0 نانومتر (nm)
فيلتر ذرات بزرگتر از يك ميكرون
محدوده جذب زياد
كاهش فلزات سنگين، آمونيوم و تركيبات هيدروژن از طريق قابليت جذب منحصر به فرد خود
جذب مواد شيميايي و نفتي
 

چه چيزي محيط تصفيه آب با زئوليت را به يك فيلتر خوب تبديل مي كند؟

وقتي صحبت از فيلترها مي شود، هرچه منافذ داخل محيط آن بيشتر باشد، عملكرد فيلتراسيون كارآمدتر است. زئوليت‌ها و به‌ويژه محيط‌هاي كلينوپتيلوليت داراي منافذ زيادي هستند، بنابراين نه تنها ذرات را بين دانه‌هاي خود جذب مي‌كنند، بلكه مي‌توانند آن ها را روي سطح محيط نيز بكشانند.

اين فرآيند يك اثر فعال است كه در آن ذرات به جاي گيركردن غيرفعال بين دانه‌ها به سطح محيط مي‌چسبند.

 

اين تا حدي توسط ظرفيت كاني‌هاي زئوليت براي تبادل كاتيوني انجام مي‌شود، به اين ترتيب كه يون‌هاي مثبت آب (يعني فلزات محلول، سديم، آمونياك) را مي‌گيرد و آن‌ها را با چيز ديگري جايگزين مي‌كند كه قبلاً به دستگاه تبادل يوني متصل شده بود.

 

زئوليت به دليل چگالي بالاي منافذ خود ، سطح بسيار موثري دارد به اين معني كه مي تواند غلظت بالايي از آلاينده هاي فيزيكي را قبل از نياز به شستشوي معكوس جذب كند.

 

كاربردهاي عمومي زئوليت در تصفيه آب و فاضلاب
حذف ذرات كدورت سه تا پنج ميكرون
جايگزين مستقيم براي دستگاه فيلتر شني با ظرفيت بارگيري رسوب 2.8 برابر
حذف كاتيون هاي فلزات سنگين
جداسازي هيدروكربن هاي خاص و ساير آلاينده ها
تصفيه آب
كاربردهاي خاص
نرم كننده آب
مواد معدني سختي مانند كلسيم و منيزيم اگر در غلظت‌هاي كافي وجود داشته باشند، مي‌توانند باعث ايجاد مشكلاتي در سيستم‌هاي لوله‌كشي توزيع شوند. با اين حال در يك نقطه خاص، غلظت آن ها در منبع آب به سطح اشباع بيش از حد مي رسد و شروع به رسوب خارج از محلول مي كند كه باعث محدود شدن جريان به لوله ها و شيرها شود.

زئوليت قادر به تبادل يون هاي كلسيم و منيزيم در آب است، به اين معني كه اگر با محلول آب نمك سديم/پتاسيم بازسازي شود، مي تواند به عنوان يك نرم كننده آب عمل كند. (بازدهي دو برابر)

 

حذف آهن در تصفيه آب با زئوليت
اگر پس از باز كردن شير آب با رنگ قهوه اي آب در جريان مواجه شده ايد ، به احتمال زياد آهن موجود در آن بيش از حد نرمال است. آهن بيش از حد مي تواند براي سلامتي انسان خطرزا باشد. بنابراين كاهش سطح آهن در آب آشاميدني نيز ضروري است. زئوليت سديم به واسطه خواص جذب و تبادل يوني خود قادر به كاهش سطح آهن تا حد زيادي مي باشد.

 

 

زئوليت، يك ماده معدني بسيار مهم و پر كاربرد است كه جاذب رطوبت بوده و حرارت توليد مي كند. اين ماده از آلومينوسيليكات تشكيل شده و به نوبه خود انواع مختلفي دارد. هر نوع ويژگي ها و مصارف خاص خود را داشته و به دسته هاي گوناگوني قابل تقسيم است. كلينوپتيلوليت يكي از ارقام پركاربرد اين كاني معدني مي باشد.

اين ماده در بسياري از بايگاني هاي فروش مواد معدني عرضه مي شود. قيمت زئوليت كلينوپتيلوليت بر اساس عوامل گوناگوني تعيين مي گردد.

زئوليت، نوعي كاني معدني با ويژگي هاي جالب توجه است؛ كه نخستين بار در سال 1756 توسط يك كاني شناس سوئدي كشف و نامگذاري گرديد. اين واژه، حاصل تركيب دو كلمه يوناني به معناي جوش و سنگ مي باشد. بخش عمده مصارف تجاري آن به جاذب سطحي بودن آن مربوط مي شود.

 

از ميان نمونه هاي طبيعي آن، نه گونه كلي آن در طبيعت يافت مي شوند؛ كه كلينوپتيلوليت يكي از آنهاست. كلينوپتيلوليت از جمله كاني هايي است؛ كه شكستگي هاي ناصاف دارد. به طور كلي كلينوپتيلوليت از نظر كاني شناسي، شبيه ساير زئوليت ها مي باشد.

در ادامه به ذكر مهم ترين ويژگي هاي اين ماده معدني خواهيم پرداخت:

بلورهاي پهن و كوتاه
طيف رنگي آن بين سفيد و قرمز است.
شفاف يا نيمه شفاف است.
در گروه سيليكات ها قرار مي گيرد.
انواع زئوليت مصنوعي
[caption id="attachment_3946" align="alignnone" width="250"] زئوليت[/caption]به طور كلي بيش از چهل نوع زئوليت در طبيعت شناخته شده است. اما در يك دسته بندي بسيار كلي همه آنها را به نه گروه اصلي تقسيم مي كنند. در ادامه مهم ترين نوع طبيعي انها را نام مي بريم:

 

clinoptilolite
analcime
chabazite
erionite
faujasite
ferrierite
laumontite
mordenite
pillipsite
كاربرد انواع زئوليت در ايران را بايد بر اساس نوع و مشخصات آن بيان كرد. مثلاً به طور معمول خريد نانوزئوليت جهت استفاده در مصارف زير انجام مي شود:

 

بخش هاي مختلف صنعت كشاورزي
حذف يون هاي فلزات سنگين موجود در محلول هاي مختلف
جهت فيلترهاي نانويي
به عنوان كاتاليزور اف سي سي
تبديل متانول به بنزين
اما مهم ترين و اساسي ترين كاربردهاي انواع مختلف زئوليت را مي توان به دسته هاي كلي زير تقسيم نمود:

 

مصارف كشاورزي
محصولات صنعتي
محصولات خانگي
محيط زيست
تصفيه انواع آب
راديواكتيو و رآكتور
بيشترين مصرف زئوليت در ايران به بخش كشاورزي و همچنين تصفيه آب و فاضلاب مربوط مي شود. در اينجا مهم ترين كاربردهاي كشاورزي آن را بيان مي كنيم:

 

كنترل بو
ماده جذب كننده رطوبت در زراعت
حاصل خيزي را افزايش مي دهد.
به عنوان ماده افزدوني در خوراك دام و طيور
پرورش انواع گل و گياه
در گلخانه ها
پرورش درخت
اصلاح خاك (به خصوص براي خاك چمن)
احداث جنگل ها و مراتع
محوطه سازي
در سيستم هاي آبكشت كاربرد دارد.
جداسازي آمونياك از استخرها يا حوضچه هاي پرورش آبزيان
تماس با ما:

تماس باما
 


برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: <~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1402/8/20 ساعت: ۱۴ توسط:clinicab :